4. İSTANBUL ORCHESTRA'SİON ULUSLARARASI PİYANO YARIŞMASI

6/5/2020

Genç yetenekleri tanıtmayı ve beraberinde bir dünya şehri olan İstanbul'un müzik ve sanat hayatına değer katmayı hedefliyor

4. İSTANBUL ORCHESTRA'SİON ULUSLARARASI PİYANO YARIŞMASI

İstanbul Orchestra'Sion - Uluslararası Piyano Yarışması 2013'ten bu yana genç yetenekleri tanıtmayı ve beraberinde bir dünya şehri olan İstanbul'un, müzik ve sanat hayatına değer katmayı hedefliyor. Bu yıl da 7 Mart’tan itibaren, bir hafta boyunca İstanbul’un şehir merkezinde bulunan Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Konser Salonu’nda devam edecek yarışmalarda finale kalan adaylara, orkestra şefi ve jüri başkanı Vahan Mardirossian yönetimindeki Orchestra’Sion eşlik edecek.

 

4.İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması'nın önemli bir yeniliği de Türk besteci Ali Darmar’ın özel olarak bestelediği çağdaş bir eserin üçüncü aşamada zorunlu bir parça olarak yarışma programında yer alması. Bu eseri en iyi yorumlayan yarışmacı Ali Darmar Ödülü’nü almaya hak kazanacak.

 

Kazananlara ödülleri 14 Mart Cumartesi akşamı saat 21.00’de Cemal Reşit Rey salonunda düzenlenecek gala gecesinde takdim edilecek. Gala Gecesi TRT Müzik ekranlarında yayınlanacak.

DİĞER HABERLER